Studielening afsluiten

Je bent er uit. Je bent een student met chronisch geld tekort en wilt lenen. Je moet eten kopen, je huur betalen en bovendien misschien zelfs wel je studie (deels) betalen. En dat alles van dat kleine beetje studiefinanciering en dat beetje salaris van je bijbaantje naast je studie. Je wilt dus een studielening afsluiten. Geld lenen particulier of lenen bij een online kredietverstrekker kunnen gunstige opties zijn, evenals een lening bij een grote, nationale bank.

Bij het afsluiten van een studielening komen wat dingen kijken. De twee belangrijkste dingen om te bedenken zijn hoeveel je wilt lenen en wat je wilt betalen. Op de websites van banken en leningverstrekkers kun je tegenwoordig online je studielening berekenen. Je krijgt als het ware een real-time offerte. Je ziet dan direct wat je kunt lenen en hoeveel je maandelijks kwijt bent. De voorwaarden voor een studielening zijn vaak stukken aantrekkelijker dan gewone leningen voor niet-studenten.

Het loont om verschillende aanbieders van studieleningen te vergelijken. Een studielening afsluiten doe je natuurlijk niet zomaar en brengt kosten met zich mee. Wil je goedkoop geld lenen, waarbij je niet meer betaalt dan nodig? Gewoon de goedkoopste studentenlening afsluiten? Vergelijk dus prijsopgaven van verschillende aanbieders voordat je je studielening afsluit. Ben je tevreden over de kosten en baten? Sluit dan je studielening af. Kortom: vergelijk de studieleningen bij de verschillende aanbieders en sluit de lening af.