Studielening aanvragen

Waar kun je nou een studielening aanvragen? Wel, laten we beginnen bij het begin. Een studielening wordt afgegeven door banken en kredietverstrekkers. Een studielening is een ander soort lening dan gewone leningen. Ze heeft namelijk aantrekkelijker voorwaarden dan een doorsnee lening. Je mag langer doen over het terugbetalen en de rente is veel lager.

Aanvragen studielening

Als student heb je het financiëel gezien erg moeilijk. Je moet veel betalen maar hebt weinig inkomsten. Eten kopen, abonnementen betalen, je huur betalen en misschien zelfs wel je studie… en dat alles van een hongerloon aan studiefinanciering en wellicht je inkomsten uit een bijbaantje.

Moet je ineens iets duurs betalen of heb je gewoon chronisch geld tekort? Een studielening is een oplossing voor een geldprobleem waar duizenden studenten mee kampen. Je bent heus niet de enige. Tijd dus om een studielening aan te vragen. Aanvragen van een studielening doe je bij een van de vele kredietverstrekkers. Klinkt gevaarlijk zo’n woord, maar het is het niet. Omdat je als student na je studie vrijwel direct aan het werk gaat weten banken zeker dat je je studielening af kunt betalen. Het is voor hen daarom aantrekkelijk je de studielening af te geven en bieden je daarom extra lage kosten en aantrekkelijke voorwaarden.

Het loont overigens te moeite om bij de aanvraag van je studielening goed te letten op wat de verschillende aanbieders te bieden hebben. Vraag offertes aan bij verschillende aanbieders en vergelijk de kosten. Pas als je tevreden bent over de kosten en baten moet je je studielening aanvragen!